Företagare: ”Uppkoppling är affärskritiskt”

Moa Thorsell

16 företagare har sagt sitt – obegränsad uppkoppling ger frihet och flexibilitet. Tryggheten att kunna arbeta oberoende av tid, plats och enhet är affärskritisk.

uppkoppling

Vilka beskriver bäst behovet av data i arbetet, om inte företagarna själva? En marknadsundersökning visar att begränsad uppkoppling kan innebära en utebliven affär.

 

Obegränsad data ger frihet och trygghet. Man behöver aldrig oroa sig för att bli utan.

Ann, företagare
20–50 anställda

Uppkoppling är individuellt

Vad som räknas som obegränsad data är individuellt. Samtliga företagare upplever att all tillgänglig data går åt och att vissa anställda behöver mer än andra. Att arbete och privatliv alltmer smälter samman måste också tas med i beräkningen. Trots detta erbjuder flera av dem samma abonnemang till alla anställda, för att hålla kontroll på administration och kostnader.

 

Som konsult sitter man på flera olika ställen. Uppkoppling är en nödvändighet som måste fungera.

Karina, företagare
20–50 anställda

Använder flera enheter

Dagens arbete sker ofta på olika ställen i och utanför kontoret, men också på olika enheter med mobiltelefonen som nav. De företagare som saknar extra datakort eller mobil router kopplar upp datorn eller surfplattan via mobilen eller använder wifi när det finns till hands.

 

Mobilen är enklast att ta fram. Det är svårare att få uppkoppling på paddan. Ibland kopplar jag upp med telefonen.

Romina, företagare
1–4 anställda

Enkelt, flexibelt och obegränsat

Företagarna är överens om att telekom kan effektivisera arbetsplatsen, men tycker sig sakna tid att lära sig hur. De söker en lättadministrerad och flexibel lösning för flera enheter – som uppfyller personalens olika behov.

Känner du igen behoven? Som företagare behöver du inte komma på HUR lösningen ser ut utan endast VAD som behövs. Nyckeln till flow är mycket data och med 100 GB upplever de allra flesta gränslös uppkoppling. Gör tankeexperimentet att ställa en månadskostnad på 499 kronor mot lön, friskvårdsbidrag eller kaffekostnader. Då blir priset för gränslös uppkoppling plötsligt inte särskilt högt.

Marknadsundersökningen gjordes i april 2016 av Augur, på uppdrag av Tele2. Deltagarna var anonyma och indelade i två grupper: 1–4 och 20–50 anställda. 

Skräddarsytt specialerbjudande

Skriv in dina uppgifter så ringer Tele2 upp och skräddarsyr din optimala datalösning. Helt gratis och utan förpliktelser, så klart!


Genom att klicka på skicka accepterar du villkoren i Tele2s integritetspolicy.

Fortsätt läsa!

Data är grunden för workflow

Mobil uppkoppling gav Edward Lynx världen

Köp mer mobildata billigare

Vilken datamängd ger flow?