Mobil uppkoppling gav Edward Lynx världen

Moa Thorsell

Att ge sig ut i världen är ett stort steg att ta för ett litet företag. Konsultföretaget Edward Lynx lyckades – med mod och mobil uppkoppling.

mobil uppkoppling

– Jag ser bara fördelar med digitaliseringen. Allt har blivit enklare och smidigare och med hjälp av uppkopplingen kan vi vara ett litet men internationellt företag. Det gick inte när vi startade för 20 år sedan, säger Ingvar Korn Edward.

Han är vice VD på ledarskapskonsultföretaget Edward Lynx som förutom huvudkontoret i Stockholm även finns i Shanghai, Prag och St Petersburg. En internationell kontext som förutsätter digitalt samarbete och mobil uppkoppling.

Ledarskap i förändring

Ingvar Korn Edward har varit med sedan företaget startade och delar med sig av sin ledarskapsexpertis.

– Det är svårt att vara ledare. Det gäller att prioritera vad man behöver vara bättre på, framför det man vill bli bättre på. En bra chef ska vara bra på det en chef ska göra och inte på medarbetarnas uppgifter, säger han.

mobil uppkoppling

På Edward Lynx sker samarbetet lika mycket på huvudkontoret i Stockholm som på resande fot i världen.

Edward Lynx utbildar ledare över hela världen. Bland företagets 30 konsulter finns 15 nationaliteter, såväl psykologer som skådespelare. Företagskunderna finns till exempel inom bilindustrin och läkemedelsbranschen med ett spann på 40 till 100 000 anställda.

Beroende av datatrafik

På Edward Lynx såg man tidigt fördelarna med att digitalisera undersökningar, tester och dokumentation. I maj lanseras dessutom företagets första app, som ett utbildningskomplement för företagets kunder.

– Det är viktigt att vi hela tiden förnyar oss och ger kunderna det de vill ha.

Mobil uppkoppling ger Edward Lynx


Världen som arbetsfält

Smidigare samarbete

Snabbare kontakter

Effektiv planering

Telefonen en livlina

Resor är vardag för Edward Lynx konsulter. Med hälften av veckans arbetsdagar på resande fot behöver kommunikationen vara gränslös.

– Telefonen är livlinan. Det är livsviktigt att den inte krånglar. Jag måste ha tillgång till allt material och kunna kontakta och nå andra medarbetare, även fast jag är utomlands.

Man kan vara nära fast man är på andra sidan jorden.

Ingvar Korn Edward

Tack vare arbetet i molnet fungerar det till och med att en medarbetare arbetar från hemmet i Lund. En gång i månaden är det ”Holy Friday” – ett obligatoriskt uppsamlingsmöte. Kan man inte delta live gör man det digitalt.

– Det är som en dröm att vi kan facetima eller skypa med varandra. Man kan vara nära fast man är på andra sidan jorden.

mobil uppkoppling

Ingvar Korn Edward är tacksam för den tekniska utvecklingen. Utan den skulle Edward Lynx ha begränsats till Sverige.

Hur ser du på framtidens kommunikation?
– Förut var det fokus på att prata och i dag att skriva. Jag tror vi kommer att gå över till att prata igen. I Kina pratar de in sina sms och mail och det går mycket fortare. Den hjälpen kommer komma snabbt och är väldigt välkommen. Tveklöst är att vi kommer behöva mer data.

Skräddarsytt specialerbjudande

Skriv in dina uppgifter så ringer Tele2 upp och skräddarsyr din optimala datalösning. Helt gratis och utan förpliktelser, så klart!


Genom att klicka på skicka accepterar du villkoren i Tele2s integritetspolicy.

Fortsätt läsa!

Data är grunden för workflow

Företagare: ”Uppkoppling är affärskritiskt”

Köp mer mobildata billigare

Vilken datamängd ger flow?