Låt dig inspireras av Steve Jobs

Måns Nilsson

För många företagare är årets sista månad en prövningarnas tid. Kommer prognoserna stämma? Hinner vi leverera allt som ska levereras? Är budget i balans och så ska man hinna med familjen också. Varför valde jag att bli företagare…

jobs-660x409

Bild: Wikimedia Commons

Det kan kännas fjärran ibland, men då är det hög tid att påminna dig själv om hur det kändes när du våga satsa allt på din idé och dröm. Hur det var att vara den som gick mot strömmen, som inte ville anpassa sig och som tänkte att regler är till för att brytas. Att vara galen nog att tro att din idé kan förändra världen, för det är precis de tankarna som förändrar världen.

I år är det fem år sen Steve Jobs dog. Genom sina drömmar, ambitioner och hårda arbete bidrog han till att förändra världen. Trots motgångar och hårda tider hade han orken att fortsätta vara visionär, och samtidigt genomdriva de förändringar som krävdes för att världen skulle se teknik som något coolt och kul. Kommer ni ihåg livet innan iPhone eller Macbook Air? Då Jobs dessutom var en citatmaskin av format finns alla bevingade ord kvar att plocka fram när vi känner oss tröstlösa, less eller bara oinspirerade. Så när du frågar dig varför just du tvunget skulle födas som entreprenör – till de stunderna har vi samlat sex av Steve Jobs mest upplyftande citat att inspireras av. Varsågod:

 

Om att maxa livet

“We don’t get a chance to do that many things, and every one should be really excellent. Because this is our life. Life is brief, and then you die, you know? And we’ve all chosen to do this with our lives. So it better be damn good. It better be worth it.”


“Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life. Don’t be trapped by dogma — which is living with the results of other people’s thinking. Don’t let the noise of others’ opinions drown out your own inner voice. And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary.”


“Your work is going to fill a large part of your life, and the only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work. And the only way to do great work is to love what you do. If you haven’t found it yet, keep looking. Don’t settle. As with all matters of the heart, you’ll know when you find it.”

 

Om att tro på sig själv

“Have the courage to follow your heart and intuition. They somehow know what you truly want to become.”


“You can’t connect the dots looking forward; you can only connect them looking backward. So you have to trust that the dots will somehow connect in your future. You have to trust in something — your gut, destiny, life and karma, whatever. This approach has never let me down, and it has made all the difference in my life.”


“It’s really hard to design products by focus groups. A lot of times, people don’t know what they want until you show it to them.”