Gör Google Kalender 9 gånger bättre

Moa Thorsell

Den digitala kalendern hjälper oss att orientera den mest fullspäckade arbetsdag. I Google Kalender kan du lyfta planeringen till en ny nivå och vinna tid och affärsmöjligheter – med några enkla inställningar.

Papperskalenderns storhetstid är över och majoriteten av oss har upptäckt fördelarna med att schemalägga vår arbetstid digitalt. Men färre utnyttjar Google Kalenders fulla potential. Med enkla justeringar kan du automatisera ett helt nytt sätt att planera.

1. Visa när du är upptagen

Lägg in vilka timmar du arbetar och när du är uppbokad och spara både tid och mailkorrespondens att hitta en passande mötestid. Skulle mötesinbjudaren mot förmodan ändå välja en upptagen tid meddelas den detta automatiskt.

2. Hitta ledig tid direkt

Skippa externa verktyg för schemaläggning och onödiga klick i Google-kalendern. Delar du kalender med dem du vill bjuda in kan du hitta en ledig tid på direkten. Det är bara att klicka på funktionen ”Hitta en tid”.

3. Google gör dig målmedveten

I samband med Googles tioårsjubileum lanserades den nya kalenderfunktionen ”Mål” i appversionen. Ett utmärkt verktyg som sporrar dig att ständigt utvecklas i jobbet – med till exempel nya färdigheter eller bättre organisation.

4. Schemalägg vädret

Regn under ett utomhusevent är ingen höjdare. I inställningar kan du ställa in så att din kalender uppdaterar dig om väderleken tre dagar inför ditt viktiga event och även under den stora dagen. Användbart en regnig sommar.

5. Lägg till intressanta kalendrar

Under ”Bläddra i intressanta kalendrar” kan du hitta användbara agendor som det kan vara en poäng att integrera i din Google Kalender. Att prenumerera på helgdagar och veckodagar är säkra kort som underlättar planeringen.

6. Få händelser i SMS

Är du ofta på språng kan SMS vara idealiskt för kalenderaviseringar. Använder du Google Kalender genom Google Apps for Work, Education eller Government går det att ställa in så att du informeras i textmeddelandeform.

7. Nedräkning till nästa möte

I Labs kan du testa experimentella funktioner och vissa är riktigt användbara. Med ”Nästa möte” räknas minuterna ner till ditt nästa möte. Minimera riskerna för utdragna möten och försenade ankomster till nästa punkt i kalendern.

8. Kalendern i smidig box

Att i datorn behöva logga in i kalendern i en ny flik kan kännas krångligt. Lägg i stället till Google Kalender i Chrome Web Store så placeras den i en liten box – smidig att snegla på när du arbetar med annat i webbläsaren Chrome.

9. Uppdatera utan wifi

På resande fot har man inte alltid tillgång till wifi. Inga problem – du vet väl att du kan göra justeringar i kalendern offline? Google Kalender uppdateras sedan automatiskt så snart du får tillgång till ett trådlöst nätverk igen.