Siri lär sig använda PayPal

Måns Nilsson

(1 minuts läsning) För de företag som erbjuder PayPal som ett betalningsmedel kommer en kul nyhet. Nu kan Apples assistent Siri hantera transaktionerna, utan ett enda knapptryck.

hej-paypal-660x409

PayPal har som uttalat mål att göra överföringar av pengar via smartphones så enkelt som bara möjligt är. I dagsläget har tjänsten cirka 192 miljoner använder världen över. Siri kommer kunna hantera PayPal i 30 länder varav Sverige är ett.

 

Är det säkert?

Att använda röstkommandon för betalningar kan verka lite riskabelt. Speciellt om man tänker på att Siri inte är programmerat för att skilja på röster. Men, tjänsten kräver att telefonen är upplåst när kommandot utförs varför appen inte är mer eller mindre osäker än andra appar som kräver pin-kod eller Touch-ID.

Varför just nu?

Julhandeln står i startgroparna och enligt PayPals beräkningar kommer fler än 17 miljoner P2P-transaktioner ske under december månad. Enkel matematik med andra ord.

 

Läs mer om tjänsten på PayPal Stories