Tele2s förvärv av TDC Sverige får godkänt

Måns Nilsson

I juni kom nyheten att Tele2 förvärvar TDC Sverige. Nu har även Europeiska kommissionen sagt sitt, och godkänner förvärvet. Målet är att slutföra affären innan månadsskiftet.

sammanslagning-660x409

Människorna på bilden har inget samband med innehållet i artikeln

Bättre erbjudanden väntar

Kommissionen har kommit fram till att uppköpet inte medför några konkurrensproblem då företagens verksamhet i hög grad kompletterar varandra. TDC Sverige har länge varit en framgångsrik leverantör av företagstjänster i Sverige. De förser både den offentliga sektorn och många svenska bolag med kompletta lösningar för sina kommunikationsbehov. Förvärvet förväntas göra Tele2 ännu starkare inom företagssegmentet på den svenska marknaden och bidra till fler och bättre erbjudanden till företagskunderna.

 

Stort värde

Allison Kirkby är koncernchef och vd för Tele2 AB. Hon kommenterar nyheten såhär:

– Vi är mycket glada över att ha fått godkänt och kan fullfölja köpet av TDC Sverige. Förvärvet är helt i linje med vår strategi om att vara ledande i att skapa kundvärde för både konsumenter och företag. Affären ger oss möjlighet att expandera vårt utbud av kommunikations- och nättjänster på företagsmarknaden. För kunder och aktieägare kommer kombinationen av Tele2 och TDC Sverige skapa stort värde.

 

En utmanare med stor portfölj

Samuel Skott, vd för Tele2 Sverige är inne på samma linje.

– Jag är verkligen glad över att nu kunna börja kombinera Tele2s och TDCs styrkor. Tillsammans kommer vi att vara en utmanare som kan erbjuda en betydligt mer omfattande produktportfölj. De unikt kompletterande företagsprofilerna gör det möjligt för oss att förse våra kunder med ännu större värde framöver.