Sju appar som håller iPhone säker

Måns Nilsson

(3 minuters läsning) Förstärk säkerheten i din telefon med hjälp av sju appar.

sakraappar-660x409

1Password

Starka lösenord är ett viktigt steg mot mobil säkerhet. 1Password sparar alla dina lösenord, men har också utrymme för kreditkort och annan personlig information. 1Password har också en lösenordsgenerator som hjälper dig skapa starka, unika lösenord. Appen hanterar sen all din lösenordsinformation krypterat med AES 256 bitars kryptering.  /Gratis

1Password på iTunes

NordVPN

Det här är en app som dirigerar om och krypterar all din webtrafik. På så vis blir uppkopplingen helt privat och säker. En VPN gör uppkopplingar på öppna nätverk säkrare. /Gratis

NordVPN på iTunes

Keeply

Keeply kan inte bara hantera lösenord och automatisera inloggningar. Appen kan också gömma bilder och anteckningar med mera så att de inte kan ses av någon annan än dig. Den ger även möjlighet att skapa en fejkad PIN-kod som du kan ge till andra som behöver använda telefonen. När de slagit in koden är telefonen helt fri från privat innehåll. /Gratis

Keeply på iTunes

Mynigma

Mynigma är en säkerhetsapp för epost som erbjuder automatisk kryptering till och från din enhet utan att ta omvägen via molnet.  /Gratis

Mynigma på iTunes

Signal

Det här är en app som krypterar meddelanden och röstsamtal till andra enheter som också har Signal installerat. Appen klarar även av att identifiera personen du pratar med och hur säker kanal de använder. Appen rekommenderas bland annat av teamet som jobbat med Edward Snowden. /gratis

Signal på iTunes

iTorChat

iTorchat är också ett program för att skicka säkra meddelanden. Genom att använda Tor-nätverket studsar datan via ett stort antal noder och blir till sist omöjlig att spåra. /20kr

iTorchat på iTunes

Mailbox Zero

Maizbox Zero är en självlärande app som sorterar din mailbox efter relevans eller hur viktigt ett mail är. Utöver det sparas alla mail och personlig information lokalt på din telefon så att inga uppgifter ligger kvar på någon mailserver. /Gratis

Mailbox Zero på iTunes