Rykte: Inget hörlursuttag på iPhone 7

Måns Nilsson

iPhone 7 står för dörren och för varje dag som går ökar ryktesspridningen. Hur ser kameran ut? Vad händer med hörlursuttaget? Hur mycket bättre är skärmen? Vi kommer fram till lanseringen bevaka ryktena och dela med oss. Idag reder vi ut vad som sägs om hörlursuttaget.

appleinvite

 .

OBS: Den här artikeln skrevs inför Apple Keynote den 7 september 2016. Nu vet vi hur det verkligen blev. En genomgång av telefonen läser du här: iPhone 7 är Apples bästa telefon någonsin och resten av nyheterna hittar du här: Trådlösa lurar och en ny Apple watch OBS

 

Första ryktet om att Apple plockat bort hörlursuttaget från iPhone 7 dök upp på en kinesisk techsajt redan i januari i år. Uppgiften kom då från en anonym underleverantör i Kina. I takt med att alltfler läckor pekat mot en iPhone utan hörlursuttag har internet reagerat som internet gärna gör. En högljudd grupp hörlursivrare menar att Apple bara tagit beslutet för att tjäna mer pengar. På bekostnad av alla dem som investerat i dyra (trådbundna) hörlurar, och i förlängningen på hela planetens fortlevnad. Ett upprop för att få Apple att ändra sig har fram till idag samlat 303.411 underskrifter. På andra sidan sitter de som menar att Apple än en gång driver utvecklingen framåt, precis som när iMac kom utan diskettstation och senare Macbook air utan CD-läsare.

Läs också: Rykte: Ny färg på iPhone 7

Andra har spekulerat i att beslutet grundar sig i att telefonen ska bli tunnare, något som motsägs av att världens tunnaste mobil, Vivo X5 Max, bara mäter 4,75 mm (16gb iPhone 6s är 6,9 mm) och ändå har kvar 3,5 tums uttaget. Då har tesen om att iPhone blir mer vattentålig utan uttaget mer bäring.

Läs också: iPhone 7 – Rykten och spekulationer

Men tänk om det helt enkelt bara handlar om att framtiden är trådlös. För de lurar som kopplas via lightninguttaget väntar en helt digital distribution som möjliggör bättre ljudinställningar. Bluetoothhörlurarna blir ständigt mer avancerade och om man inte vill använda sådana kommer det adaptrar som gör dina gamla lurar trådlösa sista biten. Det är nog inte en slump att Griffin lanserar den här adaptern just nu.

https_blueprint-api-production.s3.amazonaws.com_uploads_card_image_195174_grffniphn1

Till sist – iPhone är faktiskt inte först med den här nyheten heller. Faktum är att Motorola redan startat revolutionen med sin senaste flaggskeppsmodell Moto Z som presenterades i somras och börjar säljas i Europa i höst. Utan hörlursuttag.