Rykte: Bättre Truetone flash på iPhone 7

Måns Nilsson

iPhone 7 står för dörren och för varje dag som går ökar ryktesspridningen. Hur ser kameran ut? Vad händer med hörlursuttaget? Hur mycket bättre är skärmen? Vi kommer fram till lanseringen bevaka ryktena och dela med oss. I helgen har det pratats om kameran och en förbättrad blixtfunktion.

OBS: Den här artikeln skrevs inför Apple Keynote den 7 september 2016. Nu vet vi hur det verkligen blev. En genomgång av telefonen läser du här: iPhone 7 är Apples bästa telefon någonsin och resten av nyheterna hittar du här: Trådlösa lurar och en ny Apple watch OBS

 

Under helgen skrev Ming-Chi Kuo vid KGI Securities på Appleinsider att iPhones True tone flash kommer förbättras markant då telefonen utrustas med dubbelt så många LED-lampor. Det innebär att iPhone 6s två lampor ska bli fyra varav två ge ett svalt ljus och de två andra ett varmt ljus. Lamporna kompletteras med en ljussensor för naturligt ljus, alltså de ljusomständigheter som råder när bilden tas. Det här är en stor nyhet för alla som gillar att fotografera med iPhone då funktionen förväntas öka bildkvaliteten väsentligt. Om funktionen kommer till alla modeller, eller bara den större plusmodellen, eller överhuvudtaget får vi besked om på onsdag då avtäckningen sker.

Läs också: Rykte: Bättre batteri i iPhone 7

 

Trovärdig källa

Ming Chi-Kuo är den analytiker som oftast haft rätt i sina utsagor inför olika Apple-släpp. Business insider har kallat honom världens bästa Apple-analytiker och hans spådomar tas på största allvar i hela branschen. I det dokument han släppte ifrån sig i lördags skriver han också att iPhone 7 Plus kommer ha två linser om 12 megapixel var. En vidvinkel för större pixlar med bildstabilisator och en vanlig telelins för lite mindre pixlar.

 .
Ming Chi-Kuo upprepar även ryktet om telefonens färgskala och att den rymdgrå nyansen ersätts med ”dark black” och en glossig ”piano black” där den senare endast finns för modellerna med störst lagringskapacitet, med största sannolikhet menar han då 256gb modellen.

Läs också: Rykte: Ny färg på iPhone 7