iPhone 7 är Apples bästa telefon någonsin

Moa Thorsell

Förväntningarna på iPhone 7 var enorma, och Apple levererade. iPhone 7 kommer i två vattentåliga modeller med förbättringar inom de flesta områden.

– Det är den bästa iPhone vi skapat, sa Tim Cook, vd för Apple, när iPhone 7 lanserades under onsdagskvällen svensk tid, den 7 september.

 

telefon-profil

 

Vi blev verkligen inte besvikna när den nya iPhone avtäcktes. Telefonen lanseras i två modeller – iPhone 7 och iPhone 7 Plus med åtskilliga nya funktioner, förbättringar och en rejäl prestandahöjning. Flera rykten visade sig stämma, som en dubbel kamera i iPhone 7 Plus och ett borttaget hörlursuttag. Vi möter ett nytt avancerat kamerasystem. Den bästa prestandan och batteritiden någonsin. Stereohögtalare och motståndskraft för vatten och damm. Ny hemknapp och två snygga nya finishar: en mattsvart (black) och en djup, högglansig gagatsvart (jet black).

 

Ny hemknapp

En av iPhones mest konstanta drag har bytts ut i iPhone 7 – hemknappen. Med en ny Taptic Engine känner den liksom skärmen av hur hårt du trycker och kommer vara både tåligare och snabbare än tidigare hemknappar.

Kraftigt förbättrad kamera

Den optiska bildstabiliseringen är förbättrad och motarbetar även små rörelser med tre gånger så lång exponeringstid som på iPhone 6s. En uppgraderad bländare på ƒ/1,8 släpper in upp till 50 procent mer ljus till kamerasensorn och tillsammans med ett objektiv med sex element tar kameran klarare och mer detaljerade bilder. Fyra led-blixtar (True Tone-blixt med Quad-LED) lyser 50 procent starkare än på iPhone 6s och justeras efter färgtemperaturen. Facetime-kameran på framsidan har också förbättrats och har nu 7 megapixlar. Med iPhone 7 kan du dessutom filma i 4K-upplösning och leka med funktionerna slowmotion och Timelapse.

 

Två kameror i iPhone 7 Plus

Det envisa ryktet var sant, iPhone 7 Plus kommer med två kameror som möjliggör skarpare närbilder och filmning med 2× optisk zoom. Skärpedjupet är också en nyhet och skapar möjlighet att ta mer konstnärliga bilder med ansiktsskärpa och suddig bakgrund, så kallad bokeh.

 

Läs också: Trådlösa lurar och en ny Apple watch

 

Snabbare processor och dubbel lagring

iPhone 7 kommer med chippet A10 Fusion som är det snabbaste någonsin i en smartphone. Detta gör telefonen två gånger snabbare än iPhone 6. Chippet har två högpresterande och två energieffektiva kärnor. På detta sätt ökar processorkraften när det behövs, och sparar på batteriet vid mindre krävande uppgifter. Detta ger i jämförelse med föregående modell två timmar längre batteritid på iPhone 7 och en timme på iPhone 7 Plus.

Lagringskapaciten har dubblerats från tidigare modeller och uppställningen är nu 32, 128 respektive 256 GB. Den tidigare instegsmodellen 16 GB förpassas tillsammans med minnena av ständig platsbrist till historiens bakgård.

 

airpods

 

iPhone 7 kommer i stereo

Med nya stereohögtalare erbjuder iPhone 7 två gånger så hög volym som iPhone 6s. Hörlursuttaget är borta och de medföljade hörlurarna kopplas istället in i telefonens lightningkontakt. För oss som ändå vill använda lurar med den gamla 3,5mm kontakten skickar Apple med en adapter.

 

Snabbare nedladdning med 4G LTE 

iPhone 7 kommer med 4G LTE Advanced med nedladdningshastigheter på upp till 450 Mbit/s – över 50 procent snabbare än på iPhone 6s. Den har också fler LTE-band, så att du kan roama på fler platser i världen.

 

farger

 

iPhone 7 / iPhone 7 Plus
Färg: Rosa guld, guld, silver, svart, gagatsvart.
Skärm: 4,7 tum / 5,5.
Pris: Från 7 495 / Från 8 795.
Kapacitet: 32, 128 eller 256 GB.
Vikt: 138 gram / 188 gram.
Skärm: 4,7 Retina HD-skärm / 5,5 Retina HD-skärm.
Processor: A10 Fusion-chip med 64-bitars arkitektur. Inbäddad M10-rörelsecoprocessor.
Kamera: 12 MP, bländare på ƒ/1,8, upp till 5× digital zoom / Dubbel 12 MP-kamera med vidvinkel- och teleobjektiv, 2× optisk zoom, upp till 10× digital zoom.
Videoinspelning: Inspelning av video i 4K (30 bilder/s) / 2× optisk zoom, 6× digital zoom).