Rykte: Bättre batteri till iPhone 7

Måns Nilsson

(3 minuters läsning)
I höst väntas Apple presentera iPhone 7 och som vanligt svämmar nätet över av mer eller mindre initierade rykten. Ett av dessa är att Apple äntligen lyckats öka batteritiden.

iphone7 660x409

Apples telefonmodeller har historiskt sett följt en viss rytm där varje modell får en uppdatering efter ett år (s-modellerna) och efter två år en ny design och siffra. Enligt den logiken är det nu dags för iPhone 7 att avtäckas, och även om förväntningarna den här gången är ganska modesta rasar ryktena på nätet.

Starkare batteri

Det senaste ryktet kommer från twitteranvändaren Onleaks som menar att  iPhone 7 kommer med ett väsentligen starkare batteri jämfört med tidigare modeller.

onleaks

Onleaks profetior har visat sig stämma flera gånger förr, och om ryktet är sant kommer det nya batteriet ha 1960mAh (milliampere-hour) att jämföras med det 1715mAh batteri som sitter i iPhone 6s. En ökning om 15 procent. Ryktet om att batterierna till kommande iPhone skulle bli starkare dök upp redan i maj då, vad som sades vara, läckta bilder från fabriken som tillverkar batterierna dök upp på nätet.

Läs också: Allt du behöver känna till om iOS 10

Bättre lagring

Ett annat trovärdigt rykte är att iPhone ökar lagringen i basmodellen. De senaste iPhonemodellerna har börjat med 16gb lagring, och dessa gigabyte har till ägarnas förtret snabbt fyllts upp. iPhone 7 sägs starta på dubbla mängden, alltså 32gb.

Inget hörlursuttag

Till sist verkar det också som att Apple eliminerat hörlursuttaget till förmån för Bluetooth-lurar eller lurar som kopplas in via lightningporten. Anledningen till varför uttaget tas bort har diskuterats flitigt och några tänkbara orsaker är att det förbättrar vattentålighet eller att utrymmet inuti telefonen helt enkelt behövs till någonting annat. Det troligaste är dock att det ger Apple möjlighet att ytterligare bredda skärmen – men det är precis som allt annat i den här artikeln, bara ett rykte. Att just Apple blir första tillverkare att ta bort en sån här funktion är dock mindre överraskande. De var först med att slopa floppydiskar och cd-läsare, och nu senast kom Macbooken som bara har en USB-C port .

Läs också: Apple skärper säkerheten i iCloud

Spännande tider

Vad som verkligen stämmer återstår att se i september då Apple väntas avtäcka den nya telefonen. Dessutom väntas såväl iOS 10 och macOS Sierra släppas inom kort, så vi har en spännande höst att se fram emot.