Tillväxtfonden: Fieldly

Måns Nilsson

Tillväxtfondens andra investering placeras i Fieldly. Ett teknikföretag som utvecklar ett molnbaserat projekthanteringssystem specialanpassat för byggbolag.

Foto: Mathilda Thudin

Foto: Mathilda Thudin

Ett bygge är en gigantisk apparat med ett stort antal roller och funktioner som måste samarbeta för att hålla tidplaner och kostnader under kontroll. Efter att i alla år ha blandat manuella och automatiserade processer står branschen idag inför ett digitalt paradigmskifte, och det är är där Fieldly kommer in i bilden.

– Bara i Sverige finns det över 300 000 hantverkare. Majoriteten av dessa använder sig fortfarande av papper och penna, telefonsamtal och på sin höjd email för att kommunicera arbetsuppgifter samt göra sina dagliga rapporter. Det i sin tur leder till ineffektivitet, onödig stress och tappade kostnader. Fieldly är ett mobilt projekthanteringssystem som löser de problemen, berättar Sven Paulin, marknadschef och medgrundare av Fieldly.

Läs också: Ett entreprenörskap som förändrade Sverige

Digitalisering i en traditionell bransch

Lösningen har väckt stort intresse i branschen och Fieldly växer så det knakar. Nya kunder tillkommer varje dag och månadsomsättningen växer med 20 till 40 procent varje månad. Men att digitalisera en så pass traditionell bransch som bygg har inte varit helt enkelt.

– Vi utmanar ju deras befintliga arbetsprocesser och det har ibland varit svårt att få byggbolagen att avsätta den tid det tar att implementera ett nytt verktyg, samtidigt som de förstår behovet av en bra lösning. Men när de väl tagit steget tar det inte många dagar förrän de ser vilken extrem tids- och kostnadsbesparing en smart digital lösning ger, säger Sven Paulin.

Smartphones har banat väg

Fieldly är en molnbaserad tjänst och nås därmed från alla uppkopplade enheter. Utöver att lösa byggbolagens interna kommunikation ger den även slutkunden möjlighet att följa bygget via en så kallad kundzon. Sven Paulin menar att smartphonerevolutionen och det faktum att de flesta i dag på något vis använder sociala medier varit en viktig faktor och möjliggörare för digitaliserade arbetsmetoder.

Läs också: Googles nya molntjänster bygger på AI

Tillväxtfondens investering välkommen

Tele2s investering kommer framförallt riktas mot fortsatt utveckling.

– Vi kommer uppdatera utvecklingsavdelningens tekniska lab. På så vis får vi möjlighet göra tester på fler olika typer av enheter än tidigare, och göra våra produkter ännu mer stabila. Dessutom kan vi uppdatera våra säljare med en bättre teknikflotta och på så vis göra bättre presentationer. Ett väldigt välkommet tillskott, avslutar Sven Paulin.

Läs också: Tele2 vill investera i ditt företag

Ur Fieldlys ansökan till Tillväxtfonden

”Fieldly är idag ett mobilt projekthanteringssystem specialanpassat för byggbolag men på sikt bygger vi en ny digital infrastruktur för den globala byggsektorn. Vi byter med andra ord ut papper och penna mot smarta digitala verktyg för världens alla byggbolag och vi växer i ett rasande tempo. I Fieldly finns inte bara möjligheten till att stötta ett nystartat bolag som digitaliserar en traditionell industri, här finns även en möjlighet till strategiskt partnerskap då våra kunder även behöver nya mobila abonnemang när de går över till en digital arbetsvardag.”

 

.


Tillväxtfonden är Tele2s sätt att återinvestera i svenskt företagande.
Tävla om en skräddarsydd kommunikationslösning för ditt företag, värd upp till 30 000 kronor. Fram till den 30 augusti 2016 dras en ny vinnare varje vecka.

Läs mer om Tillväxtfonden och ansök här!