Google släpper ”find my phone”-funktion

Måns Nilsson

(2 minuters läsning) iPhone-användare har länge kunnat spåra en borttappad telefon genom Apple-kontot. Nu lanserar Google en liknande tjänst för både Android och iPhone.

findphone_660x409

 

Om du har ett Googlekonto (det har väl de flesta) finns nu funktionen Hitta mobilen tillgänglig under ”Mitt konto” i menyn. Med ett enkelt klick hittar tjänsten alla telefoner och läsplattor som du använt för att logga in på ditt Googlekonto med. Vår favoritfunktion hittills är att du bokstavligen kan googla din telefon, och se den dyka upp på Google maps.

android-device-manager-search

 

Bättre funktioner på Android

Dessvärre kommer Hitta mobilen med olika funktionalitet beroende på om du har en iPhone eller Android. Om du klickar på till exempel din iPhone i listan över prylar får du upp dessa alternativ:

  • Hitta och lås din iPhone
  • Försök ringa din telefon
  • Logga ut på din telefon
  • Kontakta din operatör
  • Kontakta lokal hjälp

Läs också: Rapport: IT-säkerheten i botten för mobila enheter

Samtliga alternativ kommer dock hänvisa dig tillbaka till iCloud och Apples motsvarande funktioner. För Android-telefonen får du istället upp en ringknapp på skärmen och kan utföra önskad tjänst . Google kan alltså inte styra din iPhone  på samma sätt som en Android. Inte för närvarande i alla fall, men påpekar att de inom kort kommer kunna erbjuda lika bra sökning för iPhone som för Android. I samband med det utlovas även en likvärdig ”hitta telefonen på kartan”-funktion i OSX-appen eftersom iPhone än så länge inte syns via hitta-tjänsten.

 

Källa: CNET

 

Av: Alexandra Ekström Madrid