Tillväxtfonden: Luckan

Måns Nilsson

Nu är Tillväxtfondens första investering gjord och valet föll på det nystartade bolaget Luckan.

Luckan_660x409

Luckan grundades i januari 2016 och är verksamma i Lund och Helsingborg. Bolaget har i dagsläget fyra anställda. Foto: Mathilda Thudin

Företaget erbjuder en digital tjänst som gör det möjligt att samlat i en app besöka stadens fristående butiker online. På så vis kan kunderna både se butikernas utbud inför ett besök, eller beställa hem saker till dörren på en gång. Luckan är nystartade och behöver hjälp att komma vidare, något som Tillväxtfonden nu hjälper dem med. Vi ringde upp Luckans Joel Oredsson, medgrundare och Strategi- och affärsansvarig.

Läs också: Tele2 vill investera i ditt företag

Hur fick ni upp ögonen för Tillväxtfonden?

Det var vår marknadsansvarige John Elfs mamma som hade sett möjligheten. Hon skickade ett mail till oss och skrev att vi borde titta närmare på erbjudandet. Så det gjorde vi, och det var ju klockrent för oss. Vi har pratat mycket om hur vi skulle kunna hjälpa fristående butiker att testa och vänja sig vid vårt koncept. Om vi kan erbjuda dem digitala enheter så blir det ännu enklare för dem att komma igång – en möjlig tröskel minskar väsentligt. Nu får vi den möjligheten och det är vi jätteglada för!

Vad kommer investeringen betyda för er.

Framförallt att vi får fokusera på att testa och trimma tjänsten ännu mer, det kommer gå väldigt mycket snabbare att få igång verksamheten och växa utan att behöva ta risker genom för oss stora investeringar. Det gör det enklare att fokusera på vår kärnverksamhet. Sen finns det möjligheter för vårt eget företag också. I sommar tar vi in fler till Team Luckan för första gången och hoppas kunna utrusta dem.

Läs också: Lägg Norden för dina fötter

Ur Luckans ansökan till Tillväxtfonden

” En av utmaningarna är att några av våra kunder saknar mobila lösningar för att kunna konvertera till e-handel (surfplatta eller modern smart phone). Om vi hjälper aktörerna i Lund och kan mäta resultatet kan vi använda det för att snabbt skala till andra städer. Vi besitter dock inte medel för att köpa in x-antal iPhone 5 (eller nyare) eller surfplattor. Med hjälp från tillväxtfonden kan vi bygga ett starkt case i Lund och Helsingborg och med resultatet hjälpa butiksägare i hela norden att utöka sin digitala närvaro…
 
…Tillväxtfonden skulle kunna hjälpa oss främst med enheter som butikerna kan använda för att ta emot order och kommunicera med sina slutkonsumenter. Inom ett år har vi bevisat vårt case.”

 

.


Tillväxtfonden är Tele2s sätt att återinvestera i svenskt företagande.
Tävla om en skräddarsydd kommunikationslösning för ditt företag, värd upp till 30 000 kronor. Fram till den 30 augusti 2016 dras en ny vinnare varje vecka.

Läs mer om Tillväxtfonden och ansök här!