Stresshantering – så gör näringslivets superstars

Måns Nilsson

Stresshantering_660x409

Stress har blivit både en statussymbol och en hälsorisk. Samtidigt är stressen en oundviklig del av vardagen för de allra flesta, och vi behöver lära oss att hantera den. Och vem vet mer om stresshantering än näringslivets absoluta toppar?

Den amerikanska tidningen Entrepreneur har gjort en sammanställning av hur bland andra Bill Gates, Richard Branson och Susan Wojcicki undviker att drunkna i adrenalin. Här är några av deras bästa knep för stresshantering.

Bill Gates skalar bort ”the fuss”

Microsoft-grundaren och filantropen Bill Gates bästa tips är hålla det enkelt. Ju större krav, desto viktigare är det att fokusera på vad som behöver göras nu. Skala bort ”the fuss”, och den krävande arbetsuppgiften känns plötsligt hanterbar och under kontroll.

Richard Branson tänker på familjen

Att leda Virginkoncernen är inget för veklingar. Richard Bransons bästa knep för att hålla stressen under kontroll är att påminna sig om vad som är viktigt här i livet. ”Jag tänker på min familj och på god hälsa, och då kommer allt annat i sitt rätta perspektiv”, säger han.

Susan Wojcicki hittar livsbalans

YouTubes vd Susan Wojcicki jobbar hårt men är också noga med att koppla av. Att prioritera sin tid med familj och vänner ger energi och livsbalans. ”Det har också hänt att jag fått mina bästa jobbidéer när jag är ledig och tänker på annat”, säger hon.

 

Text: Anne Hammarskjöld