Säkerhetspodcasten är här!

Måns Nilsson

När det gäller säkerhet är kunskap och välinformerade beslut din bästa vän. Det har hjärnorna bakom Säkerhetspodcasten tagit fasta på. 

Säkerhetspodden_660x409

Sveriges bästa podcast om IT-säkerhet kommer från Göteborg. Under de drygt tre år Säkerhetspodcasten funnits har man hunnit med över 50 avsnitt om allt från dagsaktuella säkerhetsluckor till tips som kan göra ditt företags tillvaro enklare – och säkrare.

Från och med nu kommer upphovsmännen bakom Säkerhetspodcasten regelbundet skriva om IT-säkerhet här på Better Business. Men innan de ger sig i kast med skarpa analyser och information låter vi dem presentera sig. Varmt välkomna, Säkerhetspodcasten!

”Hej! Vi från Säkerhetspodcasten kommer att göra djupdykningar inom vanliga IT-säkerhetsproblem och ämnen som kan påverka dig eller ditt bolag. Vår plan är att förändra världen till det bättre, och nu har vi lyckats få förtroendet av Tele2 att sprida vårt budskap till dig som läsare, genom deras kanaler.

Vi som skriver

Rikard Bodforss (@rbodforss) är till vardags IT-Chef på förvaltningen Kretslopp och vatten i Göteborg. Rikard har ett gediget förflutet som IT-Säkerhetsspecialist fokuserad på forensik och industriella kontrollsystem. Han brinner för att säkra samhällskritiska funktioner från såväl hackerangrepp som skadlig kod. Rikard kommer dela med sig av sina erfarenheter inom incidenthantering och skydd av samhällskritisk infrastruktur. Många organisationer saknar idag den beredskap och organisation som behövs för att kunna hantera intrång och andra brott som sker i den digitala världen, och det är något han arbetar för att förändra.

Jesper Larsson (@j3sp3r2) arbetar som IT-Säkerhetsspecialist på konsultbolaget Assured i Göteborg, där han oftast ägnar sig åt att säkerställa infrastruktur i stora organisationer. När det kommer till sårbarhetsanalyser, penetrationstester och uppbyggnad av komplicerade digitala infrastrukturer så är Jesper killen med koll. Han kommer skriva om sina erfarenheter från fältet och bidra med matnyttiga tips på hur du kan undvika de problem och misstag som andra organisationer ofta missar. Han vurmar för awareness och kompetensspridning och lever efter devisen att de flesta problem vi stöter på i den digitala världen grundar sig i bristande förståelse för hot och risker.

Johan Rydberg Möller (@johanrmoller) grundade tillsammans med Jesper och ett gäng andra IT-Säkerhetsexperter konsultbolaget Assured. Johans fokusområde är webbsäkerhet och han jobbar med penetrationstester och sårbarhetsanalyser på allt från banksystem till mobilspel. Han plockar gladeligen isär allt som bor på webben. På sin fritid jagar han sårbarheter i stora publika webbapplikationer. Han återfinns t.ex. på Twitters ”Security wall of fame”. Johan kommer främst att skriva om de vanligaste fallgroparna du faller i, både som användare och utvecklare.

Vi tycker att det kommer att bli superspännande att få dela med oss av vår hälsosamma paranoia kring IT-säkerhetshot. Förhoppningsvis kan du som läsare hitta några godbitar som passar just dig och därigenom förbättra din beredskap, både hemma och på jobbet. Vi tackar Tele2 för deras förtroende och ska göra vårt bästa för att förvalta det ansvarslöst. Åsikterna som kommer att skina igenom är våra egna och varken våra arbetsgivare eller Tele2 kan hållas ansvariga för det vi uttrycker.

Om du inte får nog av våra galenskaper så är du välkommen att lyssna på våra sköna stämmor i vår podcast, som kommer ut två gånger i månaden. Den finner du på sakerhetspodcasten.se !”

Säkerhetspodcastens första text: IT-säkerhet: Anatomin av en attack