En bra ledare har dåligt självförtroende

Måns Nilsson

Nog finns det en bild av den goda ledaren som en person med bestämd haka och stadig blick som pekar med hela handen. En person som aldrig tvekar om något – allra minst sin egen förmåga. Men nu visar en ny studie att det är dags att omvärdera den bilden. För det är chefen som tvekar och funderar som enligt medarbetarna är en bra ledare.

Konsultfirman Zenger Folkman har gjort studien med 69 000 chefer och deras 750 000 medarbetare. Målet har varit att jämföra hur chefernas bild av sina kvaliteter och ledaregenskaper stämmer med hur deras team uppfattar samma faktorer. Och resultatet blev en överraskning.

Osäker-chef_660x409

Osäkra chefer var bra ledare

Det visade sig att de chefer som fick bäst ”betyg” av sina medarbetare gav sina egna insatser en betydligt sämre skattning. Och de chefer som gav sig själva ett mycket gott betyg som ledare låg ofta långt ifrån sina medarbetares uppfattning om samma insatser.

Hur kan det då komma sig att ledarna som tvekar som sin egen förmåga, är så uppskattade och duktiga chefer? Kanske är det så att osäkerhet är en styrka, menar forskarna bakom studien.

Tar ingenting för givet

Enligt forskarnas analys kan det vara så att ledaren som är väl medveten om sina svagheter kan ha styrkor hen själv inte är medveten om, men som finns där. Men framför allt kan det vara så att de chefer som tvekar aldrig slår sig till ro. Deras drivkraft är viljan att göra saker bättre nästa gång. Om man inte tvekar och reflekterar blir det ingen utveckling – och på så sätt kan känslan av att inte duga vändas till en tillgång, för vi slutar aldrig försöka.

 

Text: Anne Hammarskjöld

 

Källa: Tidningen Chef