Hour of Code på schemat

Måns Nilsson
kid_code_660x409

Anmäl ditt barn till Hour of Code och hjälp hen bli nästa Sergey Brin!

 

Nu på torsdag den 10 november samlas människor i alla åldrar – främst skolbarn – och lär sig grunderna i kod. Hour of Code är en internationell happening och i år bidrar Apple genom att låta sina butiker fungera som klassrum under en eftermiddag.

Bakom eventet ligger Code.org, en ideell organisation som verkar för att göra datorvetenskapen tillgänglig för alla. Hour of Code är en del av Computer Science Education Week och arrangeras i cirka 180 länder. Det är främst skolor som arrangerar Hour of Code. I Sverige deltar 400 skolor och eleverna får en timslång introduktion till grunderna i datorprogrammering.

Genom att lära människor enkel kodning vill man tvätta bort nördstämpeln från alla som tycker att <br> och <href> känns kittlande.

Utöver Apple är jättar som Microsoft  och  Amazon med och stöttar eventet, i förhoppning om att människor i alla åldrar ska inse vilka möjligheter som öppnas för den som behärskar kod.

Här kan du läsa om vilka skolor som deltar. Vill du anmäla ditt barn till Hour of Code i närmaste Apple-butik gör du det här: http://www.apple.com/se/retail/code/

Text: Linnea Wermeling