7 saker rika människor gör

Måns Nilsson

Gratis är gott – det tycker miljardärerna också. Sajten Driva Eget tipsar om sju saker som världens rika och berömda ägnar sig åt, som inte kostar ett öre. Värt att testa, men vi kan inte garantera att det resulterar i rikedom…

Rich people walking from jetplane

Rika människor…

  1. Mediterar. Både Oprah Winfrey och Rupert Murdoch hävdar att meditationen är en viktig nyckel till deras framgång.
  2. Läser böcker. Nästan 90 % av de som definieras som rika människor ägnar en halvtimme om dagen åt att läsa.
  3. Planerar. Att varje kväll plita ner en att-göra-lista för nästa dag gör att de prioriterar rätt saker – alltså framgångsfaktorer.
  4. Nätverkar. Förutom värdefulla kontakter kan nätverkande leda till bättre prestationer och innovation.
  5. Säger nej. ”Riktigt framgångsrika människor säger nej till nästan allt”, har Warren Buffet sagt, vilket vänder upp och ner på det vanliga rådet ”säg ja till allt för att inte missa någonting”. Buffet syftar på vikten av att fokusera på ett mål i taget.
  6. Stiger upp tidigt. President Barack Obama gör det, Richard Branson likaså. Vakna i ottan så ligger du steget före dina konkurrenter. Dessutom antyder forskningen att morgontidiga generellt är gladare än andra.
  7. Sätter upp mål! Alla framgångsrika entreprenörer formulerar mål, skriver ner dem och planerar noggrant för hur de ska uppnås. Och inte bara en gång; när de nått målet så sätter de upp ett nytt.