Thingful, en sökmotor för The Internet of Things

Måns Nilsson
Nu finns en motsvarighet till Google för Internet of Things (IoT). Tjänsten Thingful samlar information om data från världens nätverk inom IoT och visualiserar nätverkets geografiska utbredning. 
Skärmavbild 2015-11-10 kl. 14.55.11

 

Sajten, som fortfarande är i beta, ger ett geografiskt index över uppkopplade prylar och kan användas för att hitta data från väder, energi, luftkvalitet, strålning. Datan kommer ifrån alla möjliga uppkopplade saker som seismografer, skepp, flygplan och iBeacons. Så, med hjälp av alla dessa uppkopplade saker så kan du söka platsspecifik information.

 

På sajten kan du också skapa listor med saker som du vill följa och få realtidsdata ifrån. Kanske vill du följa hur en haj som utrustats med sändare rör sig över haven, eller hur luftkvaliteten i Peking förändras från vecka till vecka. 

 

Webbplatsen har en interaktiv världskarta. Genom att klicka på prickarna som visar nätverken så får du upp informationen, du kan också zooma in på ett geografiskt område på kartan. På sajten finns olika sökfält för sökningar på ämnesområden eller geografisk plats.

 

Om du eller ditt företag har egna uppkopplade saker så finns möjligheten att verifiera dessa och få dem samlade på en egen webbsida, smidigt för dig som vill ha en enkel överblick över den information som dessa prylar genererar.