Tre miljoner svenskar på Instagram

Måns Nilsson
Instagram ökar mest

40 procent av internetanvändarna i Sverige använder Instagram. Hela rapporten finns på SOI2015.se

I veckan släppte Internetstiftelsen i Sverige (IIS) en statistikrapport med information om de svenska internetanvändarna. Rapporten visar att vi blir allt mer förtjusta i Instagram, att unga personer använder Snapchat mest och att antalet Twitter-konton nästan har fördubblats på tre år.

Under 2013 var det 16 procent av de svenska internetanvändarna som använde sig av Instagram. År 2015 är den siffran uppe i 40 procent. Det betyder att cirka tre miljoner människor i Sverige nyttjar bildappen som nyligen firade sitt femårsjubileum.

I årets undersökning har IIS även tittat närmare på Snapchat. Statistiken visar att det är en storfavorit hos de yngre grupperna. 70 procent av internetanvändarna i åldersgruppen 12-25 i Sverige använder sig av Snapchat.

Twitter-användandet har ökat från 12 procent 2012 till 22 procent 2015. Men hur man använder sig av tjänsten varierar. Enligt de nya siffrorna är det dubbelt så många som bara följer andra, som aktivt deltar och skriver tweets.

Facebook fortsätter att öka och är fortfarande den tjänst som är populärast bland svenskarna.

Läs hela rapporten här.