Stina sköter företagets växel hemifrån

Måns Nilsson
framtid_660_409px

Några av Framtidsutvecklings produkter. GymnasieGuiden längst till vänster är mest aktuell just nu, berättar Stina Nielsen.

Fyra medarbetare på kontoret i Stockholm, en i Göteborg – och så telefonväxeln hemma hos Stina Nielsen i Nacka.

Kanske har du bläddrat i GymnasieGuiden, Framtid.se eller YrkeshögskoleGuiden. Bakom dessa katalogpublikationer – med tillhörande webbsajter – ligger Framtidsutveckling, ett nischat medieföretag som startades för 20 år sedan och som är inriktat på att hjälpa unga inför de viktiga valen av utbildning och yrke.

– Våra kunder är skolor som annonserar i våra olika publikationer och läsarna är ungdomar över hela Sverige, berättar Stina Nielsen som jobbar med administration och kundsupport på Framtidsutveckling. Dessutom sköter hon också företagets växel från sitt hem i Nacka, varifrån hon oftast jobbar.

Sköter växeln via app

Det lilla medieföretaget med sex anställda och ett par fasta frilansare och yrkesrådgivningsexperter i sitt nätverk har hittat en egen men väldigt effektiv lösning för att sköta sin telefoni. Framtidsutveckling har länge varit Tele2-kund, och för två år sedan skaffade företaget en mobil företagsväxel.

– Det var en otrolig förbättring. Förut hade vi en IP-telefonilösning, men den var lite osmidig och krävde ett gränssnitt på datorn och att man hade tillgång till en fungerande internetuppkoppling.  I dag sköter jag allt via en app i min mobiltelefon, säger Stina Nielsen.

Mobil växel lätt att använda

I appen kan Stina Nielsen se status för de andra medarbetarna – om de är upptagna i möte eller vabbar, eller om de är tillgängliga för samtal.

– Då kopplar jag enkelt fram samtalet via appen. Den mobila växeln är verkligen lätt att använda, den fungerar utan problem och det spelar ingen roll var vi befinner oss. På så sätt är det ett väldigt flexibelt system.

Framtidsutveckling har precis lämnat GymnasieGuiden till tryck, som går ut till runt 100 000 niondeklassare, deras föräldrar och studie- och yrkesvägledare – vilka är trenderna inom gymnasievärlden?

– Det är mer seriöst i dag. Skolorna presenterar sig mer utifrån kvalitet, som till exempel: ”här har vi 95 procent behöriga lärare” eller ”här kan du få extra läxhjälp”.  För några år sedan, när årskullarna var större och skolorna var fler än i dag, kunde man ofta se saker som ”här får du en egen dator” eller ”hos oss får du gymkort”.

Lättanvänd växellösning

  • Kund: Framtidsutveckling AB, sex fast anställda och ett antal fasta frilansare i sitt nätverk
  • Lösning: Tele2 Växel Mobil samt mobiltelefoni från Tele2
  • Resultat: lättanvänd, flexibel och fungerande lösning som nästan aldrig krånglar