Flexibel växel för snabbväxande sportkedja

Måns Nilsson

MM Sports har ända sedan starten haft Tele2 som leverantör. I takt med att företaget växt har också behoven av smart och enkel kommunikation ökat. Sedan två år tillbaka använder bolaget Tele2 Växel Mobil för både sin interna och externa kommunikation.

MM Sports är en av Nordens största leverantörer av kosttillskott och bolaget har utvecklats starkt sedan verksamheten startade 2002. Förutom kosttillskott finns även ett brett sortiment av träningskläder och träningsredskap. Företaget öppnar inom kort sin tionde butik i Sverige men har även en stor och växande e-handel.

På Övre Husargatan i Göteborg ligger en av MM Sports snart tio butiker. Foto: MM Sports

På Övre Husargatan i Göteborg ligger en av MM Sports tio butiker.

Skära ned på telefonkostnader

– Vi har mobilabonnemang till alla våra butiker och alla anställda. Vi har även abonnemang på våra Ipads som vi använder när vi är ute på event, säger Lelle Anderzén, som tillsammans med sin man Olle Sparringsjö grundade MM Sports 2002.
Hon berättar att hon känner sig trygg med Tele2 och sin kontaktperson där.
– Han ser också över alla våra abonnemang kontinuerligt och föreslår andra typer av abonnemang om det är möjligt för oss att då skära ner på våra telefonkostnader. Han har också vid ett flertal tillfällen presenterat bra lösningar som vi inte ens visste om att de fanns, säger Lelle Anderzén.

Lelle Anderzén och hennes kollegor sköter växeln enkelt via en app. Foto: MM Sports

Lelle Anderzén och hennes kollegor sköter växeln enkelt via en app. Foto: MM Sports

Växel bara en app-tryckning bort

En sådan lösning är Tele2 Växel Mobil som gör det enkelt för alla på företaget att meddela om de är upptagen och att koppla samtal mellan sig.
– Vi sköter allt via en app. Där knappar man till exempel in om man går på lunch, är på möte, har semester, är sjuk eller vabbar. Det är också enkelt att koppla samtal vidare mellan oss istället för att be personen i luren att ringa om.

Förutom appen finns också en vanlig växeltjänst som gör att någon alltid svarar inom en viss tid på alla samtal som kommer till MM Sports.

Att företagets telefontrafik flyter på som den ska är en förutsättning för att verksamheten ska fungera. Lelle Anderzén berättar att hon blivit kontaktad av andra leverantörer, men att hon inte har något intresse av att byta.
– För oss är det så viktigt att vi får en bra och snabb service, och det är precis vad vi får idag.

 

Tele2 Växel Mobil

Tele2 Växel Mobil är byggd på en beprövad plattform som är känd för sitt användarvänliga gränssnitt. Klarar du att skicka ett SMS idag så klarar du också att koppla ett samtal vidare till en kollega. Tele2 sköter all teknik, och kunden slipper investeringar i dyr hårdvara som med tiden blir omodern. Support ingår och företagets medarbetare ringer gratis till varandra inom växeln.