Vattentålig tv och nya mobiler på IFA-mässan

Måns Nilsson

Jätteelektronikmässan för konsumenter, IFA, har just avslutats i Berlin. Allt från smarta klockor till smarta speglar (som kan ge dig makeup-tips och visa hur du skulle se ut i skägg) presenterades under mässan. Vi listar fyra av de största nyheterna:

 1. Samsungs superstora Galaxy S6 Edge+ som vi skrivit om här, med trådlös laddning, böjd skärm och 16 megapixels kamera, är en klart lysande stjärna på smartphonehimlen. Efterfrågan har varit mycket stor på tidigare modeller.

  Samsung Galaxy Edge+

  Samsung Galaxy Edge+

 2. Panasonics portabla, vattentåliga tv-skärm. Frågan är väl bara varför man skulle vilja ha med sig tv:n i badkaret? Men OM man vill ha det, så har Panasonic rätt skärm!

  Panasonics tv-skärm för badsugna

  Panasonics tv-skärm för badsugna

 3. Taiwanesiska Acer är mest kända för sina laptops, men kommer nu med en smartphone. Jade Primo är världens första telefon med Windows 10.

  Laptop-tillverkaren Acer debuterar med mobil

  Laptop-tillverkaren Acer debuterar med mobil

 4. Huawei presenterade också en ny smartphone-modell: Mate S. Androidtelefon designad i borstad metall. Huawei är världens tredje största aktör på smartphones, mycket tack vare en framskjuten position i Kina.

  Populär i Kina

  Populär i Kina