MP01 Mobile Phone – bara det viktigaste

Måns Nilsson
Lagom till jul kommer en ny mobiltelefon. Inget ovanligt med det, men nu är det inte en funktionsspäckad iPhone eller Samsung vi pratar om. Det är inte ens en smartphone (!), utan en strippad variant, gjord med bara de absolut nödvändigaste funktionerna. Punkt-MP01-Phone

MP 01 Mobile Phone från företaget Punkt. är till för två saker: att ringa och skicka sms. Utöver det så innehåller telefonen dina kontakter, alarmklocka och en kalender. Inget internet, inga appar eller statusuppdateringar, inte ens din mejl finns med. Tanken är förstås en möjlighet att slippa den totala tillgänglighet som en smartphone innebär, men ändå kunna kommunicera när det behövs.

Bakom företaget Punkt. finns en filosofi att vara mer medveten om vad vi gör med våra liv, och att det är användaren som ska styra tekniken, inte tvärt om. Det är denna filosofi som också ligger till grund för den avskalade telefonen.

Telefonens fokus ligger på användarvänlighet, design och kvalitet, vilket märks på LCD-skärmens gränssnitt, ljudkvaliteten och den långa batteritiden (fyra veckors standby-tid och 290 minuters taltid).
Om det här är något för dig kan du läsa mer om MP 01 Mobile Phone här.