Matchvärdskap en dröm för fotbollsfan

Måns Nilsson
Bild: Axlund foto.

Bild: Axlund foto

När Peter Fors, som är vd på bygg- och måleriföretaget FME AB, fick ett mejl från Tele2 med inbjudan till en tävling tyckte han att mest att det var lite roligt och tog sig tid att svara på frågorna.

-När Tele2 ringde och berättade att vi hade vunnit ett matchvärdskap på Tele2 Arena höll jag på att svimma. Men det var nog först när jag berättade för kollegorna på jobbet som jag fattade hur stort det var, säger Peter Fors.

Lämnade över matchbollen

FME AB grundades av Peter Fors 1993. Företaget har idag cirka 40 medarbetare inom koncernen K1-gruppen och omsätter 65 miljoner.

-Det är en fight varje dag för att få det att gå ihop, och det inte är ovanligt att jag även jobbar på lördagar och söndagar. Att vårt lilla företag skulle få chansen att vara matchvärd med 20 000 personer på läktaren är något man inte ens vågar drömma om, säger Peter Fors.

Matchvärdskapet den 20 september, när DiF mötte MFF, innebar bland annat att FME AB fick synas med sin logga på arenan och Peter Fors fick lämna över matchbollen till domaren.

-Även fast det kändes lite larvigt var jag tvungen att ta ett kort när jag såg vår logga på de stora skärmarna. Vilken boost! Och när jag gick ut på planen med kulan i handen inför 20 000 ylande människor kände jag mig bra liten. Vad mäktigt. Det var en riktig once in a lifetime-upplevelse.

”Så nervösa att de skakade”

Som en del av matchvärdskapet fick FME bjuda in ett antal kunder och medarbetare för att titta på matchen i Tele2 Lounge.

-För oss var det en helt fantastisk möjlighet att träffa kunder och personal utanför jobbet. Inte minst att se dem som man vanligtvis möter i jäkligt tuffa förhandlingar sitta med Djurgårdshalsduk och kolla fotboll, säger Peter Fors.

Hans dotter delade ut priset till matchens spelare tillsammans med en av de medbjudna kundernas son.

-Min dotter hade planerat vilka kläder hon skulle ha på sig en vecka i förväg och de var så nervösa att de skakade båda två innan de skulle gå in på plan. Jag tog ett kort på henne tillsammans med spelaren och skickade hem till hennes mamma som också tyckte det var jättekul. Allt var en dröm som gick i uppfyllelse trots att det blev förlust för Djurgården.

axlundfoto-7846