Efter semestern: Så överlever du augusti

Måns Nilsson

 

Den jobbigaste perioden på hela året är här. Perioden då du ska tillbaka till jobbet efter en lång semester. Vi har sammanställt en lista med tips som gör vardagen lite enklare att hantera:

 1. Gå långsamt
  När du ska ta dig från punkt A till punkt B i kontorslandskapet är det viktigt att du går långsamt. Snabba steg gör både dig och dina kollegor stressade.
 2. Drick massor av kaffe!
  En bra anledning till en paus är att promenera (långsamt!) till kontorets kaffemaskin. Där kan du eventuellt samtala med någon trevlig kollega om saker som inte har med jobbet att göra. Kanske kan ni prata om roliga frisyrer eller söta djur från Youtube?
 1. Lunchpaus och fontänbad
  Ta några av dina allra trevligaste kollegor under armen och bege er ut i en park för en picknick-lunch. Viktigt att ni inte fuskar med detaljerna. Allt ska med: korgen, termosen, den rutiga filten och de inplastade korvmackorna. Kanske kan ni även ta med badkläder för ett dopp i närmaste fontän?
 1. Träning + jobb = absolut inte
  Tro inte att du ska börja ditt nyttiga liv så snart semestern är slut. Det är inte alls smart. Dina kollegor kommer att tycka du är för mycket, din kropp kommer att värka och din mage kommer att kurra. Spara istället din hälsosamma nystart till senare.
 2. Det heter egentligen AWgusti
  Se till att träffa vänner, kollegor och andra härliga personer på AW när jobbdagen är över. Då känns det inte som att sommaren är slut.

keep-calm-and-get-back-to-work-28