Sommarens smartaste prylar

Måns Nilsson

Bilresa med gnällig familj i baksätet? Vattenskadad mobil? Aldrig mer. Här är fem prylar som gör sommaren så mycket bättre.

  1. Vattentätt mobilhus. Flyter om du tappar mobilen från bryggan och vattentätt ner till fem meters djup. Touchfunktion och samtal funkar fint genom plasten (ovanför vattenytan). Kan köpas här. 

prylar_vattentatt_mobilhus_660px

 

2. Grymt ljud i litet format. Batteridrivna högtalaren Sound Blaster Roar tar inte mycket mer plats än en pocketbok, men ger ett kristallklart ljud med rejäl oompf. Bluetooth och NFC. Batteriet räcker flera timmar.

roar_stor

 

3. Nu slipper du klassikern ”Är vi fraaaamme snart?”. Med Car-Fi kommer ungarna aldrig vilja hoppa ur bilen. Car-Fi är en mini-router som ansluts direkt i 12 voltsuttaget i bilen, trailern eller båten. Perfekt när man är flera som behöver uppkoppling under en lite längre resa. Finns här! 

prylar_car_fi_660px

 

4. Fånga firrarna! På bild, alltså. Med ett vattentätt fodral till kameran eller mobilen kan du ta bilder under vatten (eller kolla mailen i smyg). Finns här.

prylar_vattentatt_fodral_660px

 

5. Har familjen fastnat framför tv:n? Ta kontrollen med TV-B-Gone, en liten dosa som kan stänga av tv:n var du vill och när du vill med en knapptryckning. Göm dig i köket, tryck på knappen, och glöm inte den oskyldiga minen när barnen frågar vad som hände.

prylar_tvbgone_660px