3 regler som varje startup bör följa

Måns Nilsson

Låna konkurrenternas bästa idéer. Det är ett av de tips som TechCrunch ger nystartade företag. 3startup_artikel_stor_660_409px

Carol Broadbent och Tom Hogan, grundare av Crowded Ocean, delar med sig av 10 regler som de menar att varje startup-företag ska följa för att lyckas. Bland annat skriver de att många nystartade företag är alldeles för närsynta: de ser bara sin egen idé och vägen framåt. Men många andra har redan färdats samma väg,  och det går att lära sig mycket av andras misstag och framgångar. Vad funkade, vad misslyckades? Analysera dina mer erfarna konkurrenter och ta efter sådant som lyckats bra.

Tre startup-tips

  1. Gör en SWOT-analys av er själva. Och gör den offentlig för hela företaget.
  2. Värna om olikheter och mångfald. Inte bara för att det är politiskt korrekt, utan för att studier visar att mångfald och jämställdhet gör företag och grupper mer framgångsrika.
  3. Testa allt! På startup-nivå handlar mycket om att experimentera och gissa sig fram. Allt från prispunkter till bakgrundsfärg på hemsidan kan testas och ändras baserat på vilken feedback det ger. Men säg inte till andra att ni ”experimenterar”, det låter osäkert. Pilotprojekt låter bättre.

Läs resten av tipsen här!