”M2M har kommit längre än många förstår”

Måns Nilsson
rami_avidan_stor_660_409px

Rami Avidan

Den 12 maj slår Tele2 upp dörrarna till M2M Talks. Under en dag på Tele2 Arena samlas branschprofiler, journalister och några av världens viktigaste aktörer för att diskutera M2M, Internet of Things, framtiden – och vad som redan är verklighet.

– M2M (Machine to Machine) har kommit längre än vad många förstår. Under M2M Talks kommer det märkas att det inte längre handlar om en teknikdialog, utan om strategi: Varför man implementerar M2M-lösningar och hur det ändrar ALLT i bolaget – vad man säljer, hur man säljer det, hur man kommunicerar med sina kunder, intäktsmodeller och så vidare, säger Rami Avidan, Commercial Director M2M på Tele2.

Stora möjligheter i M2M

Omkring 400 personer kommer att delta i M2M Talks, en blandad grupp med Tele2-kunder, partners, journalister och branschpersonligheter. Gemensamt för deltagarna är att de alla ser stora möjligheter i M2M.

– Sverige är ett av de länder som kommit absolut längst inom M2M-utveckling. Vi är duktiga på att prova nya saker och på att knyta samman IT, telekom och kommunikation. Typiskt svenskt är också att vi inte sysslar med halvmesyrer: när vi testar något gör vi det från början till slut. Nordamerika har också kommit mycket långt och testar massor av nya lösningar, säger Rami Avidan.

Microsofts CEO bland talarna

Jonas Persson, CEO för Microsoft Sweden, och Anders Lindh, Director of Strategy på ESAB, är två av talarna, men Rami Avidan lovar fler kända namn, än så länge hemliga.

– Förra årets M2M Talks blev oerhört uppskattat, och i år kommer vi arrangera samma sak i Amsterdam och Wien också. För Tele2 handlar det om att koppla ihop våra kunder och partners med varandra, och med oss själva. Att träffas och diskutera är ett självklart sätt att fortsätta den framgångsrika utveckling som vi redan börjat, säger Rami Avidan.

Se intervjun med Rami Avidan om Machine to Machine:

M2M Talks 2015

Vad: M2M Talks, ett seminarium arrangerat av Tele2 för att belysa M2M ur ett affärsperspektiv

När: 12 maj kl 08-14

Var: Tele2 Arena

Vill du också gå på M2M Talks? Anmäl dig här!

Följ allt som händer på http://m2mtalks.com/ Använd #m2mtalks för att dina egna tweets, bilder och inlägg ska dyka upp i flödet.

Läs mer om Tele2 M2M Global Solution på m2m.tele2.com

Följ Rami på Twitter: @tele2m2m