Motorola Hint – ett headset med nya dimensioner

Måns Nilsson

moto_big_2

Handsfree eller wearable, vad man egentligen ska kalla Motorola Hint kan diskuteras. Motorola själva vill inte säga handsfree, kanske för att det inte direkt skriker ut ny, het och trendig produkt, kom och köp! Men om verkligheten får göra sig påmind så är ändå handsfree en bättre beskrivning än wearable, bluetooth handsfree till och med. Hur som helst, Motorola Hint stoppas in i örat och när mobilen ringer så har du ett perfekt ljud, händerna fria (och som en ren bonus så slipper du se ut som en adrenalinstinn polis från insatsstyrkan). 

Min gissning är att diskret, elegant och premium var ledorden för Motorolas designteam när produkten skapades. Men är den bra då? undrar ni alla nu. Det låter vi Anders Elmby, Handset Manager på Tele2 och testperson för prylen, svara på.

moto_big_3

Hej Anders, du har använt Motorola Hint ett tag nu, vad tycker du?

Ja, jag fick tag på ett exemplar på CES-mässan i Las Vegas så jag har använt den en månad nu och jag är väldigt nöjd. Batteriet räcker till ungefär tre timmars taltid och sen är det bara att stoppa in den i en liten låda som följer med så laddas den upp där.

Vad är det som skiljer den från andra headset?

Mycket! Förutom att fungera som ett vanligt headset så har den funktioner som tillför ytterligare dimensioner. Exempelvis så kan du röststyra telefonen genom att prata med den. Du kan t.e.x diktera sms, googla, fråga om vädret eller be om vägbeskrivning, i och för sig på engelska än så länge men det fungerar skitbra. Jag har testat de flesta headsets som finns och det här med röststyrningen är unikt. Den sätts också på och stängs av automatiskt när du stoppar den i örat vilket är smidigt. Den är inte bara en förlängning av mikrofonen.

moto_big_4

Vem passar den till?

Jag tycker att det här är en renodlad businessprodukt. Den är perfekt på ett kontor eller en byggarbetsplats. Även om jag använder den till att lyssna på podcasts och radio så saknar den stereo vilket kanske inte gör den lika intressant för konsumentmarknaden.

Så, där har ni svaren. Motorola Hint är kompatibel med de flesta mobiler och släpps i Sverige någon gång under första halvåret 2015.