Virtual Reality med din smartphone

Måns Nilsson

googlecardboard

Det har pratats och skrivits mycket om Virtual Reality ett tag nu. Att det snart är i var persons hand, eller ja, i var persons ansikte rättare sagt. Inte minst sedan Oculus Rift fick sitt stora genombrott på crowdfundingsajten Kickstarter och sedan köptes upp av Facebook för ett tag sedan.

Men sedan dess har det inte hänt så mycket egentligen, inte för oss konsumenter i alla fall. Det pratas fortfarande lika mycket om Oculus Rift och Virtual Reality men det är fortfarande mest prat eftersom det inte finns att köpa än.

Så vad gör man då? Struntar i Virtual Reality och tänker att jaja det där har det pratats om i årtionden nu? Inte nödvändigtvis. Det finns ett tillgängligt alternativ från Google som heter Google Cardboard.

googlecardboard

Själva masken är en konstruktion gjord av kartong. Antingen tillverkar du den själv enligt instruktionerna på Googles utvecklarsida.  Annars kan du köpa en färdig på nätet för runt 250 kr.

När du väl har själva masken, ladda hem appen och stoppa in din smartphone i pappkonstruktionen. Det är allt.

Genom appen, som än så länge bara finns för Android-telefoner, har du tillgång till olika filmer som ger en Virtual Reality-upplevelse.

Appen finns att ladda ner här.