Tävling: Bli sportfotograf för en dag på Tele2 Arena

Måns Nilsson

foto_utbildning

Har du ett öga för fotboll? Tävla med Tele2 och vinn en introduktion till sportfotografering av SportExpressens fotograf och få pressackreditering och möjlighet att fotografera en allsvensk fotbollsmatch från innerplan på Tele2 Arena. 

I samarbete med Fotografiska arrangerar Tele2 en tävling där du har chans att på Tele2 Arena fotografera matchen mellan Djurgårdens IF och Örebro SK den 20 oktober, eller matchen mellan Hammarby IF och Östersund FK den 21 oktober.

Inför matchen får du en introduktion till sportfotografi av den prisbelönade Nils Petter Nilsson, SportExpressens fotograf. Du får pressackreditering och fotograferar en av matcherna från innerplan. Utbildningen hålls i Tele2s VIP-loge på Tele2 Arena, och arrangeras av Fotografiska i samarbete med Tele2.

Tävlingsregler

Allt du behöver göra är att svara rätt på följande fråga och motivera varför just du ska vinna. Lycka till!

När ägde den officiella invigningen av Tele2 Arena rum?

                           1. 24 augusti 2013

                           X. 24 oktober 2014

                           2. 24 december 2012

Skicka ditt svar, din motivering kring varför just du ska vinna, i vilken av matcherna som du vill deltaga på utbildningen och dina kontaktuppgifter till event@tele2.com

Svara senast den 17 oktober. De åtta vinnarna kontaktas med mer information via mail.

Innehåll och upplägg

Två timmar innan matchstart ses vi för en första genomgång och introduktion till sportfotografering. Nils Petter Nilsson lär dig hur du på en stor arena tar riktigt vassa fotbollsbilder. Han kommer att dela med sig av sina erfarenheter och sitt kunnande från sportfotovärlden. Efter matchen ses vi igen för bildurval, bildgenomgång och feedback.

Introduktion till sportfotografering

  • Inspiration och praktiska tips
  • Fotografering under matchen från innerplan där Nils Petter är med och coachar
  • Bildurval, bildgenomgång och feedback

Vid sidan av att lära dig hur man tar de bästa fotbollsbilderna på en stor arena, kommer du också få hjälp att ta bilderna som bäst beskriver vår kväll. Tillsammans ska vi försöka fånga ”the grej of the day”. Vi kommer också att kolla in andra områden inom sportfotografering.

Ta med dig:

Kamera med fulladdat batteri, tomt minneskort, USB-minne, bärbar dator och kabel för överföring av dina bilder till din dator. Du behöver också någon typ av program för att katalogisera och välja bilder. Exempelvis iPhoto eller Adobe Bridge.

Rekommenderad brännvidd på objektiv: minst 70-200, gärna även en vidvinkelzoom som komplement om du har, det är inte nödvändigt.

Tider (med reservation för ändrade matchtider)

1. Djurgårdens IF – Örebro SK, 20 oktober 2014

Matchstart kl 19:00, workshopen börjar kl 16:30 och avslutas ca kl 23:00

2. Hammarby IF – Östersunds FK, 21 oktober 2014

Matchstart kl 19:20, workshopen börjar kl 16:45 och avslutas ca kl 23:30

Förkunskaper

Du som har hyfsad koll på den grundläggande kameratekniken, det vill säga hur ISO, bländare och slutare fungerar och påverkar varandra, får ut mest av workshopen. Men djupare förkunskaper är inte nödvändiga.

Tävlingen arrangeras av Tele2 Sverige AB och pågår tom den 17 oktober. Vinnarna utses av en jury med personal från Tele2. Juryns beslut kan inte överklagas. Anställda på Tele2 får inte deltaga. Vinnarna meddelas via mail och ansvarar själva för att besvara detta mail inom ett dygn från det att mailet från Tele2 mottogs. Tävlande måste vara över 18 år. Deltagandet är kostnadsfritt. Tele2 förbehåller sig rätten att publicera vinnarens namn och bilder tagna från utbildningen. Priset kan inte överlåtas, bytas ut mot kontanter eller annat. Vinnaren betalar eventuell vinstskatt. Vinsten är värd cirka 4000 kr. Eventuella resor och logi står vinnaren för själv.