Supercross på Tele2 Arena – du avgör vem som vinner

Måns Nilsson

JasonAnderson4

Världseliten i den spektakulära motorsporten supercross kommer till Tele2 Arena den 11 oktober – och du kan vara med och avgöra vem som vinner.

Tele2 Arena har fyllts med 6 000 ton sand, jord och lera, och de amerikanska banbyggarna har konstruerat spektakulära dubbel- och trippelhopp som är upp till 30 meter långa. På plats finns nu en fullskalig supercrossbana som ska göra både förare och publik nöjda. Men upplevelsen för besökarna höjs nu ännu ett snäpp. Genom att ladda ner den nya Tele2 Arena-appen kan publiken följa eventet genom fyra olika livekameror direkt i mobilen, se repriser, få sina Twitter- och Instagraminlägg visade på arenans storbildskärmar – och sedan också rösta på den förare man tycker är bäst. Under kvällen kommer förarna tävla i så kallad freestyle motocross, där de gör halsbrytande tricks som man för bara något år sedan trodde var omöjliga att genomföra.

– Freestyle är en traditionellt jurybedömd del av tävlingen. Men nu ska publiken få utse vinnaren genom att rösta via appen, säger Fredrik Axling, digital projektledare på Tele2.

– Det är första gången man gjort detta i en freestyle motorcrosstävling i världen, säger han och påpekar att man måste ha köpt en biljett för att få rösta, förstås.

Supercross körs på enorma arenor med uppbyggda banor som tenderar att bli allt mer extrema. Sporten föddes i början av 70-talet som ett försök att öka intresset för motocross, och idag är det den populäraste motorcykelsporten i USA och de stora stjärnorna kommer just från samma land.

Den 11 oktober kommer nästa generations supercrosstjärnor till Tele2 Arena. Startfältet består av toppförare från USA och Europa som ska tävla mot den svenska eliten.

 

Ladda ner appen ”Tele2 Arena”

Tele2 Arena är först i Europa med att utöka upplevelsen av evenemangen via en app. Tele2 Arena-appen funkar inte bara till supercrosseventet utan kommer anpassas efter andra framtida evenemang på arenan. Via systemet StadiumVision Mobile integreras besökarens mobiltelefon med Tele2 Arenas system. Publiken kan kommentera eventet direkt via Twitter eller Instagram till arenans storbildsskärmar, se livestatistik och rösta fram exempelvis matchens bästa spelare eller konsertens önskelåt.
Appen finns både för iOS och Android.