Fem tillbehör till iPhone 6

Måns Nilsson

Med buller och bång släppte Apple äntligen de beryktade telefonerna iPhone 6 och iPhone 6 Plus på sitt ”Special Event” för ett par veckor sedan. Nu har de börjat säljas i Sverige och som vanligt dyker det upp mängder av tillbehör till telefonerna. Här är några av dem som vi tycker är bäst.

Läderfodral som skyddar med stil

Eftersom en av de tråkigaste sakerna som kan hända med en ny telefon är att man tappar den och får ett märke i den, så är det en god idé att skydda den från tråkiga olyckor. Ett skydd behöver dock inte vara tråkigt. Apple har släppt en serie med läderfodral i färgerna svart, röd, midnattsblå, olivbrun och blekrosa. Alla fodralen finns till både iPhone 6 och iPhone 6 Plus och kostar 399 kronor respektive 449 kr.

http://store.apple.com/se/iphone/iphone-accessories/cases

Ta bättre foton med en extern blixt

Företaget Nova har släppt en intressant produkt. Nova är en extern blixt som synkas med din iPhone via Bluetooth. Blixten består av 40 st. LED-lampor, utplacerade på en platta ungefär lika stort som ett kreditkort. Blixten styrs via den kostnadsfria programvaran. Där kan du ställa in vilken färgtemperatur du vill att blixten ska ha. Detta görs möjligt då Nova har en blandning av kalla och varma LED:s.

https://www.novaphotos.com/

Utöka optiken med Olloclip

Olloclip har länge gjort optik till iPhone, och de har de för avsikt att göra även för iPhone 6. I skrivande stund finns inte Olloclips linser för iPhone 6, men de är utlovande under november månad. Linserna sitter inbäddade i ett litet plastskal med en skåra i ena hörnet. Linsen träs över telefonen hörn, över optiken på telefonen och ger möjlighet till vidvinkel-, fisheye- och macrofoton. Notera att linsen på bilden är för iPhone 5.

http://www.olloclip.com/4-in-1-iphone-lens/

Ställ upp din iPhone 6 med stil

The Lightning Dock är en stilren och slimmad laddstation som passar för båda modellerna av iPhone 6, men även iPhone 5S och 5C. Dockan har en stabil konstruktion som göra att telefonen inte faller över. Med dockan följer ingen laddningskabel, utan ens befintliga Lightning-kabel kopplas in i dockan för att ge telefonen ström.

http://www.thelightningdock.com/products/iphone-6-dock

Förläng din telefon till armen

Ok, Apple Watch är inte här ännu, men den förtjänar en plats på listan. Klockan kommer i två storlekar och en mängd olika kombinationer av färger, material och armband. Klockan är en förlängning av din iPhone och kan visa nästan all information som telefonen ger i sin display. Klockan mäter även pulsen, vilket gör den till en perfekt kompanjon för den som tränar. Förväntad leverans är efter årsskiftet.

https://www.apple.com/watch/