Två gratis tjänster för snygg infografik

Måns Nilsson

Sommaren går mot sitt slut och det börjar bli dags att komma igång med höstens alla måsten. För företagaren betyder det ofta att ha koll på allt från budgetar till personal och säljmål. För dig som funderar på hur du ska sköta din marknadsföring har vi tips på två tjänster som kan hjälpa dig att samla ihop din data och presentera det som en snygg infografik.

Bild från Infogram

Infogr.am

Först ut är en tjänst som heter infogr.am. Med infogr.am skapar du enkelt och gratis infografik som gör din information levande. Du kan välja på ett antal förutbestämda teman och sedan väljer du enkelt in de moduler du vill ha, exempelvis diagram, kartor, bilder, videor, illustrationer med mera. Efter du skapat din infografik kan du enkelt dela den vidare som en bild till andra sociala kanaler, eller direkt till vänner. Dessutom är det enkelt att sprida i dina marknadsföringskanaler.

Bild från Piktochart

Piktochart

Nästa tips heter Piktochart. Det är också en tjänst som gör det enkelt att förvandla information till en historia genom att skapa infografik. Piktochart har teman, precis som infogr.am, men för att använda dessa krävs ett pro-konto. Däremot finns det något större inställningsmöjlighteter för bakgrundsbilder, typsnitt och liknande, vilket gör att du kan anpassa din infografik mer till företagets befintliga form.

Det fina med dessa tjänster är att du inte själv behöver vara designer för att berätta snygga historier. Fundera istället på vad du har för information och hur du vill använda den för att marknadsföra ditt företag eller din tjänst.

Har du något användbart tips? Dela gärna med dig i kommentarsfältet.