Trådlös laddning till bärbara datorer

Måns Nilsson

Laddningskablar för bärbara datorer kan snart vara historia. Åtminstone om Intel får bestämma. Under Computex 2014 presenterade bolaget nämligen Skylake, en helt ny mikroarkitektur som ska kunna möjliggöra trådlös dockning och trådlös strömöverföring.

Prototypbild

Enligt Intel komemr den nya tekniken att frigöra bärbara datorer från laddningskablar inom de kommande åren.

Under Computex visade Intel upp hur enheter kan laddas genom att använda Rezence, en magnetisk resonans-teknik som pådrivits av Alliance 4 Wireless Power (A4WP) där bolag som Dell, Lenovo, Toshiba och Intel driver på utvecklingen av en ny trådlös laddningsstandard.

Den nya standarden, som utnyttjar så kallad Rezence-teknik, ska kunna ladda upp till 50 watt vilket täcker in såväl smartphones som bärbara datorer, surfplattor och annan konsumentelektronik.

Läs mer om Alliance for Wireless Power här

Text: Better Business-redaktionen