Motorola stänger ner sin mobilfabrik i Texas

Måns Nilsson

Kraftigt minskad försäljning tvingar Mobiltillverkaren Motorola att stänga ner sin fabrik i Texas, USA. Det rapporterar Wall Street Journal. Enligt ett uttalande från Motorolas mobilchef fann bolaget att den nordamerikanska marknaden var ovanligt tuff.

Fabriken beräknas stänga i slutet av året och beslutet kan potentiellt lämna hundratals amerikaner utan jobb.

Foto: Motorola

Trots nedstängningen av Texas-fabriken ser Motorola ljus i tunneln på andra marknader, och det är en svensk som ska leda vägen.

Magnus Ahlqvist, Motorlas nye Europachef, har nämligen fått uppdraget att stärka upp bolagets mobilförsäljning. Strategin är enkel; lågt pris, fåtal produkter, snabba uppdateringar, e-handel och mer direktförsäljning utan långa återförsäljarled.

I dagsläget finns Mototolas modeller Moto G och Moto E på den svenska marknaden. Flaggskeppsmodellen Moto X kommer inte till Sverige, men enligt Computer Sweden ska nästa flaggskeppsmodell finnas tillgänglig i svenska butiker.

Text: Better Business-redaktionen