Nokia släpper nytt flaggskepp med Windows 8.1

Måns Nilsson

I veckan lanserade Nokia tre nya lurar i Lumia-serien; 630, 635 och nya flaggskeppet 930. Samtliga lurar kommer med Windows Phone 8.1 och Nokia meddelar även att man med start i sommar kommer att rulla ut Windows Phone 8.1 till samtliga Lumia-mobiler.

Nokia Lumia 930. Foto: Nokia

Lumia 635 och 630 är nästintill identiska förutom skillnaden att 635:an kommer med 4G medan lillebror får 3G. Flaggskeppet är dock Lumia 930 som levereras med en 5 tumsskärm, ny Pure View-kamera med 20 megapixelkamera, ny design med en kombination av metall polykarbonat, en 2,2GHz fyrkärnig Snapdragon-processor samt diverse integrerade Microsoft-tjänster så som OneDrive och Office.

Nokia Lumia 630. Foto: Nokia

Lurarna väntas rullas ut andra veckan i juni men kan förmodligen säljstartas tidigare på nätet genom förbokning.

Text: Better Business-redaktionen