Apple satsar på grönt – återvinner alla gamla produkter

Måns Nilsson

I samband med Apples nya satsning på ett mer hållbart och miljövänligt åtagande meddelar bolaget nu att kunderna kan lämna tillbaka gamla Apple-produkter till återvinning på bolagets alla affärer världen över.

Apple, med vd Tim Cook i spetsen, satsar mer än tidigare på en grönare verksamhet med 100 procent förnybar energi i bolagets samtliga anläggningar och datacenter. I dagsläget använder Apple förnybar energi i tre fjärdedelar av sina anläggningar.

Apple har redan delat ut presentkort i utbyte mot begagnade Iphones, Ipads och Mac-datorer som är i tillräckligt bra skick för att säljas vidare, medan de produkter som inte ansetts ha något ekonomiskt värde kommer att återvinnas utan ersättning. Nu har man utvidgat återvinningsprogrammet till alla Apple-produkter.

Text: Better Business-redaktionen