Så städar du mobilen

Måns Nilsson

Förhoppningsvis brukar du tvätta händerna efter att du varit på toaletten. Men hur gör du med telefonen? Flera undersökningar visar att telefonen ofta har mer bakterier på sig än du kommer i kontakt med någonstans på en toalett. 

På grund av att en telefon lätt blir lite varm så trivs bakterierna bra och växer till. Denna insikt hos några amerikanska entreprenörer ledde till att världen nu begåvats med produkten Phonesoap. En liten låda som med hjälp av UV-ljus rengör telefonen från bakterier samtidigt som den laddas.

Den första versionen av Phonesoap kom till via ett upprop på crowdfunding-sajten Kick-starter under 2012. Nu har produkten uppdaterats och kostar cirka 50 US-dollar. Enligt tillverkarna tar den bort 99,9 procent av bakterierna på mindre än fem minuter och passar till de flesta telefontyper. UV-ljuskällorna finns bakom glas och telefonen ligger som i ett solarium i lådan medan den samtidigt laddas.

Se mer på tillverkarnas sajt

Text: Better Business-redaktionen