Så lätt bygger du din egen dator

Måns Nilsson

Många ger sig glatt på att bygga en altan eller friggebod utan att vara snickare. Inte lika många vågar sig på att bygga sin egen dator, trots att det är betydligt enklare och går att göra året om. Som med allt annat finns det mycket hjälp att hitta på nätet. Webbshopen NetOnNet har nu gjort det ännu enklare med tydliga instruktionsfilmer och länkar till de komponenter som krävs.

Visst vore det lite coolt att ha en egenbyggd dator hemma. När man väl vågat sig på att bygga en egen dator blir det också lättare att uppgradera enskilda komponenter istället för att köra iväg allt till tippen när datorn böjar bli seg. Rent ekonomiskt är det tveksamt om man kan spara så mycket pengar. Vinsten ligger i att du får precis den dator du vill ha, och tillfredsställelsen i att ha gjort det själv.

Se filmen och få mer info här.

Text: Better Business-redaktionen