Ny pryl hjälper dig hålla koll på mobilen

Måns Nilsson

För många av oss är smartphonen en nödvändig del av våra liv. Så att tappa bort den är inte ett alternativ. Praktiskt nog finns det nu en ny pryl på start up-plattformen Kickstarter som hjälper till att motverka just detta.

Bringrr är en liten enhet som får plats i bilens cigarettuttag och använder bluetooth för att varna om din telefon inte är i närheten så fort du startar motorn. Man kan även fästa så kallade BringTags på andra prylar så som laptops, böcker och väskor – eller till och med din katt. De små taggarna sammankopplas sedan med Bringrrs mobilapp.

Enligt företagets medgrundare och vd Aldo Beqiraj har grundtanken alltid varit att hjälpa konsumenten att inte glömma sina saker hemma eller på kontoret när de kör iväg i bilen. Samtidigt använder sig många av andra transportmedel än bilen vilket gör att företaget nu vill vidga marknaden för att möta behovet hos en bredare massa.

Enligt tekniksajten Mashable kommer priset att ligga på 29 US-dollar för cigarettuttag-enheten och 19 US-dollar för BringTags. I dagsläget finns inga uppgifter om eller när produkterna landar på den svenska marknaden.

Text: Better Business-redaktionen