Google köper SlickLogin

Måns Nilsson

Sökjätten Google har lagt beslag på SlickLogin – ett israeliskt start up-företag som ligger bakom en teknik som gör det möjligt för webbsidor att verifiera en användares identitet genom med hjälp av ljudvågor.

Tekniken fungerar genom att man spelar ett unikt genererat och nästintill stumt ljud genom datorhögtalarna som sedan fångas upp av en app på användarens mobiltelefon. Appen analyserar sedan ljudet och skickar tillbaka en signal för att bekräfta identiteten. Mobiltelefonen måste ligga nära datorn för att inloggningssystemet ska kunna verifiera mobilens position vilket inkluderar olika verifieringsfaktorer så som WiFi, Bluetooth, NFC eller GPS.

Tekniken kan användas antingen som en ersättning för ett lösenord eller som ett ytterligare säkerhetslager. Ännu finns inga uppgifter om hur mycket Google erbjudit för SlickLogin eller exakt hur den nya tekniken kommer fungera. Men förra året pungade sökjätten ut 1,3 miljarder dollar för det israeliska start up-företaget Waze. Och så sent som förra månaden köpte man Londonbaserade AI-företaget DeepMind – vilket rimligtvis borde vara positivt för SlickLogin.

Text: Better Business-redaktionen