HP gör comeback – lanserar enorm phablet

Måns Nilsson

Efter att ha varit borta några år ger sig nu HP in på smartphonemarknaden igen. Och man gör det stormbesked. Nyligen offentliggjorde företaget att man släpper en 6 tum respektive 7 tum surfplatta med namnet VoiceTab. Plattorna kommer i ett första skede endast finnas tillgängliga i Indien.

HP:s Ron Coughlin menar att detta är en spännande ny kategori produkter som representerar en nödvändig tillväxtmöjlighet för HP. Surfplattorna baseras på Android 4.2 och levereras med fyrkärnig processor. Anledningen till namnet VoiceTab är att användarna kommer kunna ringa med surfplattan.

Enligt HP levereras plattorna med 3G, wifi, stereohögtalare, HD-kamera bak (5 MP) och fram (2 MP) samt en IPS-panel som ska underlätta betraktningsvinklarna på skärmen. Plattorna kommer finnas tillgängliga i 16 Gb respektive 32 GB. HP har, i dagsläget, ännu inte offentliggjort något pris.

Text: Better Business-redaktionen