Scentee notifierar dig med din favoritlukt

Måns Nilsson

Att hitta rätt signal på din smartphone när du får sms, e-post eller när alarmklockan ringer på morgonen är för vissa ett tungt beslut. Men tänk om du kunde känna lukten av din favoritdoft varje gång ditt smartphone-alarm ringer. Det japanska teknikvarumärket Scentee har skapat just en sådan lösning.

Scentee, en vit och rund ballongliknande enhet som du pluggar in i ditt headphone-uttag, frigör dofter när du får notifikationer på din smartphone. Den lilla enheten fungerar tillsammans med en app som snart kommer till Appstore och Google play store. Genom appen ställer du in vilken doft som utsöndras till olika notifikationer. Tillgängliga dofter är bland annat ros, mint, kaffe, kanelbulle, lavendel, äpple, jordgubbe och kokos.

Förutom möjligheten att synka med sociala nätverk och alarmsignaler så går den att synka med spel. Varje modell levererar 100 doftsprut med påfyllningar för, i dagsläget, fem dollar styck. Fler dofter är, enligt Scentee, på ingång och lanseringen sker via Amazons japanska sida den 15 november.

Text: Better Business-redaktionen