Hackare ska utveckla Google Glass

Måns Nilsson

I veckan överraskades utvecklare världen över  med en inbjudan till ett tvådagars hackathon undertecknat teknikjätten Google. Syftet är att  utveckla Google Glass. 

”Under ett exklusivt, tvådagars hackathon i San Francisco, skulle vi vilja ge dig möjligheten till en första titt på nästa fas av vårt Google Glass projekt”. Så löd första meningen av inbjudan som kom via pdf till ett antal utvalda hackare/utvecklare under onsdagen.

Googles hackthon kommer att gå av stapeln torsdag den 19 november och det sägs att platserna är begränsade. Detta är inte första gången Google har anordnat ett hackathon i syfte att utveckla Google Glass. Innan företaget började skeppa sina prototyper i april, hade olika hackathons anordnats i både New York och i San Francisco.

Google Glass är glasögonen vars lins är en genomskinlig display. På linsen kan bland annat videosamtal projiceras och du kan även ta bilder, chatta, leta upp fakta på webben och få vägbeskrivningar med de smarta glasögonen. Google Glass förväntas dyka upp på marknaden någon gång under 2014.

Text: Better Business-redaktionen