Så maximerar du Google Chrome

Måns Nilsson

En av fördelarna med Googles webbläsare Chrome är att den tillåter anpassade verktyg och nyttiga tilläggsprogram som maximerar användningen. Better Business listar tio tilläggstjänster som kan utveckla din affärsverksamhet.  

Buffer
En tilläggstjänst som enkelt hjälper dig samla och sprida innehåll i sociala medier. Du väljer artiklar, bilder och videos. Därefter publicerar Buffer materialet vid den tidpunkt då det når högst exponering och ger dig på så vis en konsekvent närvaro i sociala medier.

Awesome screenshot
Detta tilläggsprogram används för att göra enkla skärmdumpar. Välj ut en specifik del av skärmen och kommentera med rektanglar, cirklar, pilar, linjer eller text. Awesome screenshot har även ett suddverktyg för att dölja känslig information och bilderna kan sparas i Google drive.

Defer
Ett smidigt verktyg som låter dig spara länkar så att användaren kan läsa innehållet senare. Fungerar bland annat med Instapaper och Buffer.

Dualles
Ett verktyg för att användaren enklare ska kunna surfa med två öppna fönster samtidigt. Den delar webbläsarfönstret i två och du kan själv justera förhållandet efter dina behov. Dualles fungerar även bra om du ska surfa med två öppna bildskärmar.

Flashblock
Tjänsten låser Flash när du surfar. Den ersätter Flashelement med en meny där användaren kan välja att tillåta Flash tillfälligt. I allmänhet hjälper Flashblock att sänka minnesanvändning, minska CPU-cykler och kan användas som ett alternativ till Adblock.

Google Dictionary
Ett verktyg som fungerar som en inbyggd ordlista. Dubbelklicka på ordet och få reda på dess rätta betydelse.

Onetab
Onetab är tilläggstjänsten som tar bort alla flikar du surfar i. Den frigör på så vis kapacitet, sparar upp till 95 procent av minnet och samlar istället sidorna i en lista som du enkelt kan nå.

Spara på Google Drive
För dig som använder Google drive är detta ett smidigt verktyg som låter dig spara bilder, ljudfiler och videos direkt till Google drive.

Sexy undo closetab
Låt inte namnet skrämma dig. Alla har vi råkat stänga ner en flik av misstag och detta är en smart tilläggstjänst som hjälper dig att hitta de borttappade flikarna. Den listar i kronologisk ordning och det finns även en söktjänst som hjälper användaren att hitta bland historiken.

TimesStats
Verktyget listar hur mycket tid du slösar på olika sajter. Du kan få rapporter som baseras på daglig basis men även månatliga rapporter.

 

Text: Better Business-redaktionen