De största snackisarna inför Apples event

Måns Nilsson

Ikväll kl 19 är det återigen dags för Apple att presentera nya prylar. Better Business har tagit fasta på de heta ryktena och listat vilka nyheter som det spekuleras mest om.   

Ikväll kl 19 svensk tid, kommer Apple att presentera sina nyheter på Yerba Buena Center for the Arts Theater i San Francisco. ”we still have a lot to cover” stod det på den prestigefulla inbjudan som företaget skickade ut i början på förra veckan. Better Business har samlat de hetaste ryktena om vad som sannolikt kommer att presenteras.

Ipad
Rykten pekar på att Apple kommer att presentera en ny version av sin normalstora Ipad. Den tros presenteras som något tunnare och lättare än tidigare modeller och uppdateras med Apples nya, 64-bitarsbaserade systemchip A7. Det spekuleras även i huruvida Ipad 5 kommer att utrustas med den omtalade säkerhetslösningen Touch ID, fingerprintsensorn.

Ipad mini
Den första generationens Ipad mini fick utstå en hel del kritik, framförallt på grund av sin lågupplösta 7,9-tums skärm. Det har därför varit mycket spekulationer kring huruvida Apple kommer att uppdatera Ipad mini med en högupplöst retina-skärm. Sannolikt kommer även den nya Ipad mini få en något tunnare design och uppdateras med det nya A7-chipet med en snabbare 64-bitars processor.

Nya färger
Efter att nya färger debuterat på den nya Iphonen är det sannolikt att nya färgval även lanseras för paddorna. Det spekuleras bland annat i grått, silver och guld.

Övrigt
Även Macbook och Apple TV kommer sannolikt att få rejäla förbättringar. För Macbook förväntas en ny serie retina-skärmar och utökad batteritid och för Apples streamingbox Apple TV spekuleras det i nya uppdateringar. Nya Ios-versioner av Ilife och Iwork förväntas också att släppas under kvällen samt lanseringen av det nya operativsystemet OS X Mavericks.

Better Business-redaktionen