0,5 millimeter – här är världens tunnaste tangentbord

Måns Nilsson

CSR visar upp ett tangentbordskoncept i tunnaste laget. Med en höjd över marken på 0,5 millimeter är det världens tunnaste tangentbord. För att ge er en fingervisning om precis hur tunn den är har dagens svenska femkrona en kanthöjd på 2 millimeter.

Under IFA-mässan i Berlin visar CSR upp ett fullfjädrat tangentbord för smartphones och tablets. Tack vare en strömsnål uppkoppling via Bluetooth SMART erbjuds funktioner som touchpad och skriftigenkänning med penna.

Tangentbordet som utformats i samarbete med Atmel och Conductive inkjet Technology skall möjliggöra i princip vilken hård yta som helst till ett skrivbord och vara fullt kompatibelt med iOS7 och Windows 8.

Med hjälp av bland annat Bluetooth 4.0 möjliggörs en batteritid på veckor. Mindre avancerade produkter har potentialen att vara igång ännu längre.

–  Vi har även demonstrerat ett enklare system som använder lågenergikonsumerande touch kontroll som har en potentiell batteritid på år berättar Paul Williamsson, chef över Low Power Wireless på CSR.

Det papperstunna bärbara tangentbordet av silikon har ännu inget pris eller lanseringsdatum, men visar på spännande framtida möjligheter för mobil teknologi där elektroniska papper och klädesplagg omnämns som potentiella produkter.

Klicka här för en video där det nya tangentbordet demonstreras

Text: Better Business-redaktionen